Дата публікації:
18 січня 2022
Кількість переглядів:
2072
Поділитися:

З початку 2022 року студенти та майбутні абітурієнти Сумського державного університету мають можливість навчатись на спеціальному онлайн-курсі «Базові правила безпеки в цифровому середовищі».

Віртуальний курс розроблений Представництвом Фонду цивільних досліджень та розвитку США у рамках меморандуму про співпрацю із СумДУ і має на меті підвищення загального рівня знань у сфері кібербезпеки серед студентів та абітурієнтів.

Як зазначила координаторка проєкту від СумДУ Юлія САВЕЛЬЄВА, аби запобігти загрозам, які виникають у цифровій реальності:  кіберзлочинності, кібершпигунству, крадіжкам інтелектуальної власності тощо, необхідно володіти навиками захисту інформації та кібербезпеки.

Слухачі курсу зможуть дізнатися про основні загрози в цифровому просторі, зрозуміти, яка інформація є головною метою хакерів та запам’ятати основні рекомендації щодо захисту власних даних, безпечного користування електронними пристроями та інформаційними ресурсами.

Курс складається з 11 навчальних анімованих відеомодулів (5-7 хвилин кожен) і триває 60 хвилин. Слухачі мають можливість вивчати курс помодульно та фіксувати результат за кожен модуль. Курс відкритий для реєстрації та навчання на платформі https://cybereducation.org/ для дійсних студентів та майбутніх абітурієнтів Сумського державного університету, який є партнером Проєкту CRDF Global з розвитку кібербезпеки в Україні.

За детальною інформацією щодо проходження курсу звертайтесь до координаторки проєкту Юлії САВЕЛЬЄВОЇ (кафедра психології, політології та соціокультурних технологій, тел. (0542) 68-77-32, електронна пошта: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.).

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]