Дата публікації:
28 січня 2022
Кількість переглядів:
1912
Поділитися:

28 січня Сумський державний університет приймав делегацію з Естонії на чолі із Надзвичайним та Повноважним Послом Естонської Республіки в Україні Каймо КУУСКОМ.

Разом з іноземною делегацією університет відвідав заступник голови Сумської обласної державної адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Андрій БІРЮКОВ.

Під час візиту відбулася зустріч, на якій від СумДУ були присутні: перший проректор Сергій ЛЄОНОВ, начальник управління міжнародного співробітництва Костянтин КИРИЧЕНКО, керівник Центру досліджень регіональної безпеки Микола НАЗАРОВ, декан факультету електроніки та інформаційних технологій Олексій ДРОЗДЕНКО, завідувач кафедри кібербезпеки Володимир ЛЮБЧАК.

Учасники зустрічі обговорили освітній і науковий потенціал університету, зокрема, особливості підготовки фахівців у галузі IT та кібербезпеки, а також співпрацю із закордонними компаніями, грантову діяльність й академічну мобільність студентів і співробітників, окреслили перспективи реалізації спільних проєктів. По завершенню зустрічі Каймо КУУСК поділився враженнями про університет у «Книзі відгуків».

Під час екскурсії головним кампусом університету гості з Естонії ознайомилися з потенціалом та матеріально-технічною базою бібліотеки СумДУ, відвідали ІТ-центри компаній-партнерів, лабораторію віртуальної та доповненої реальності «Ulab».

Каймо КУУСК відзначив, що напрацювання Сумського державного університету у галузі IT та кібербезпеки є дуже перспективними для реалізації спільних проєктів. Своєю чергою,  Естонія готова активно ділитися власним досвідом із кібербезпеки та цифровізації.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]