Дата публікації:
02 лютого 2022
Кількість переглядів:
1861
Поділитися:

1 лютого розпочалася реєстрація учасників ЗНО. З метою інформування абітурієнтів щодо особливостей організації та проведення ЗНО, умов вступу в 2022 році, відбувся семінар, співорганізаторами якого виступили Сумський державний університет і Харківський регіональний центр оцінювання якості освіти.

У режимі онлайн семінар зібрав понад 900 слухачів – представників закладів загальної середньої освіти та фахової передвищої освіти, абітурієнтів і їхніх батьків.

Про особливості проведення ЗНО у 2022 році учасникам семінару розповів директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр СИДОРЕНКО. Зокрема, він акцентував увагу на тому, як правильно обрати предмети для складання ЗНО, а також повідомив про діяльність пунктів реєстрації на ЗНО.

Олександр СИДОРЕНКО закликав абітурієнтів, які підключилися до семінару, звернути увагу на ті можливості, які надає навчання в СумДУ. Він підкреслив високі позиції університету в престижних міжнародних рейтингах та пояснив, що рейтинги – це сукупність показників, які характеризують роботу закладу вищої освіти.

«За цією сукупністю показників Сумському державному університетові сьогодні дуже мало рівних в Україні. Науковці, педагоги, керівництво університету створили конкурентоздатний ЗВО, куди їдуть навчатися не тільки з усієї України, але й з-за кордону», – зауважив Олександр СИДОРЕНКО.  

Із особливостями вступу і можливостями, які надає здобувачам вищої освіти СумДУ, присутніх ознайомив директор департаменту доуніверситетської освіти та профорієнтаційної роботи Юрій МЕРЗЛЯКОВ. Він розповів про інфраструктуру університету, навчальну, наукову та позанавчальну діяльність студентів, програми академічної мобільності й паралельного навчання, презентував спеціальності закладу, зокрема ті, перший набір на які відбудеться цього року, а також підкреслив, що для кожного вступника в СумДУ передбачене місце у гуртожитку, яке зберігається протягом усього періоду навчання.

У СумДУ діють два консультаційні центри, де кожен абітурієнт може отримати інформацію з питань вступу, а також допомогу в створенні електронного кабінету вступника й оформленні електронної заяви до будь-якого ЗВО України. Центри працюють з понеділка по п’ятницю, з 9:00 до 17:00, за адресами: м Суми, вул. Римського-Корсакова, 2, Центральний корпус, 3 поверх, каб. 339А; м. Суми, вул. Петропавлівська, 57, Корпус 2, ауд. 136.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]