Дата публікації:
11 лютого 2022
Кількість переглядів:
1711
Поділитися:

10 лютого вчена рада Сумського державного університету провела планове засідання, яке розпочалося із привітань та вручення атестатів науково-педагогічним працівникам, котрі отримали вчені звання професорів та доцентів. Усього вчені звання отримали 35 НПП, що є рекордною кількістю для університету.

Про стан фінансового забезпечення університету та завдання щодо розвитку системи надання додаткових платних послуг на засіданні вченої ради поінформували проректор з науково-педагогiчної роботи та фiнансово-економiчної дiяльності Володимир КАСЬЯНЕНКО та перший проректор Сергій ЛЄОНОВ. Було ухвалено річний фінансовий звіт за 2021 рік та фінансовий план на 2022 рік.

Володимир КАСЬЯНЕНКО зазначив, що фінансово-господарська політика СумДУ має соціально спрямований характер і забезпечує стійкий розвиток університету. Своєчасно і в повному обсязі проводиться фінансування видатків на заробітну плату та стипендію, господарську діяльність, заходів, спрямованих на продовження і поглиблення забезпечення освітньої та наукової діяльності, будівництво та капітальні ремонти, поліпшення умов навчання та праці, розширення та оновлення матеріально-технічної бази.

«Запропонований проєкт фінансового плану на 2022 рік реалістичний і збалансований. Тільки фінансово спроможний університет може забезпечити належний рівень навчання студентів, праці викладачів та співробітників, соціально-орієнтований розвиток», – підкреслив Володимир КАСЬЯНЕНКО.

Вчена рада визнала ефективною політику університету щодо фінансового забезпечення діяльності, в тому числі соціально орієнтованого спрямування.

Директор Департаменту по роботі з персоналом та підготовці науково-педагогічних кадрів Дмитро ЦИГАНЮК виступив із доповіддю про стан реалізації завдань, визначених стратегією розвитку університету щодо безперервного професійного розвитку усіх категорій співробітників. Він зазначив, що в університеті створена та постійно удосконалюється багатокомпонентна система професійного розвитку співробітників, яка охоплює низку організаційних та нормативних механізмів. Для стимулювання безперервного професійного розвитку науково-педагогічних працівників розроблена накопичувальна система обліку основних результатів підвищення кваліфікації, що дає можливість визначати персоніфіковані показники, зокрема участі НПП у міжнародних стажуваннях, формалізованих сертифікаційних програмах, тренінгах, семінарах, вебінарах, майстер-класах та інших видах професійного розвитку. Також із метою активізації діяльності викладачів щодо забезпечення якості вищої освіти, поширення кращого досвіду, розвитку їх професійної майстерності в університеті реалізується низка конкурсів, зокрема конкурс педагогічних інновацій, на кращу колекцію навчальних матеріалів, опублікованих у відкритому доступі на OpenCourseWare, на розроблення електронного контенту масових відкритих онлайн-курсів, «Інновації ІКТ для сучасної освіти ICT4EDU», «Кращі науково-педагогічні працівники», «Кращий викладач очима студентів», «Кращий молодий вчений».

Стратегічним планом розвитку Сумського державного університету на 2020–2026 роки визначено завдання та показники, які прямо чи опосередковано спрямовані на професійний розвиток працівників університету.

«Останніми роками ми суттєво відчуваємо якісну системну роботу, спрямовану на професійний розвиток усіх категорій співробітників. Також збільшується кількість сторонніх слухачів курсів, які пропонує центр розвитку кадрового потенціалу СумДУ, що свідчить про їх затребуваність», – зазначив ректор Василь КАРПУША.

Голова вченої ради Анатолій ВАСИЛЬЄВ звернув увагу присутніх, що наш університет є налаштованим на постійний динамічний розвиток, і планка його успішності – на постійному підйомі. Це мотивує нарощування зусиль усіх, без виключення, працівників університету щодо власної відповідності зростаючим вимогам і сьогодення, і майбутнього.  

Одним із питань порядку денного засідання вченої ради стало  затвердження Положення про Центр колективного користування обчислювальним обладнанням, який є структурним підрозділом кафедри прикладної математики та моделювання складних систем. Головною метою діяльності Центру визначено сприяння проведенню наукових досліджень, що потребують значних обчислювальних потужностей, виконанню науково-технічних розрахунків через надання дослідникам доступу до унікального комп’ютерного обладнання.

Також вчена рада затвердила теми дисертацій, рекомендації до видання наукових і навчально-методичних видань, прийняла рішення щодо видачі дипломів докторів філософії.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]