Дата публікації:
11 лютого 2022
Кількість переглядів:
1826
Поділитися:

11 лютого на базі Сумського державного університету відбувся навчально-практичний семінар для вчителів фізичної культури області. Захід організовано в рамках реалізації реформи «Нова українська школа» в освітній галузі «Фізична культура».

Організаторами семінару є Міністерство освіти і науки України, Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти», Комітет з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, Сумський державний університет, Департамент освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації спільно зі спортивними федераціями. Учасниками стали близько 60 осіб.

Як зазначив заступник голови Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Андрій БОЛЯК, Сумський державний університет обрано місцем проведення семінару не випадково, адже тут приділяється особлива увага розвиту спорту й зібрана одна з найпотужніших спортивних баз в Україні.

Програма семінару передбачала теоретичну й практичну складові, у ході яких учасники ознайомилися із новаціями, що пропонує новий державний стандарт і нова модельна програма з фізичної культури для 5-6 класів, а також практичними заняттями з варіативних модулів: «Регбі», «Черлідинг», «Бадмінтон», «Аеробіка».

«Сьогоднішній захід є для нас дуже важливим, адже підготувати висококваліфікованого, успішного, затребуваного на ринку праці випускника, можливо лише в тому випадку, якщо він є здоровим та активним», – зауважив ректор СумДУ Василь КАРПУША.

Він подякував учителям фізичної культури області за підготовку здібних спортсменів, які наразі навчаються в університеті, адже сьогоднішні майстри спорту й олімпійські чемпіони прийшли зі школи, де розпочинали свій спортивний розвиток.

Директор Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» Євген БАЖЕНКОВ підкреслив, що спортивна інфраструктура СумДУ просто вражає. І те, що вона постійно розбудовується й покращується – це великий внесок у розвиток фізичної культури і спорту нашої держави. «Впевнений, що в майбутньому університет підготує ще багато чемпіонів», – підсумував Євген БАЖЕНКОВ.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]