Дата публікації:
21 лютого 2022
Кількість переглядів:
1548
Поділитися:

На базі Сумського державного університету пройшла фінальна програма другої хвилі Бізнес-академії проєкту UNIDO GCIP «Глобальна Інноваційна Програма Чистих Технологій для Малих та Середніх підприємств в Україні», що реалізується за підтримки ООН.

Захід проходив у режимі відеоконференції, на платформі Microsoft Teams.

Привітали фіналістів перший проректор СумДУ Сергій ЛЄОНОВ та національний координатор проєкту ЮНІДО/ГЕФ GCIP Ukraine Ігор КИРИЛЬЧУК.

У ході програми 8 стартап-команд із Сум, Охтирки та Рівного успішно пройшли три навчальні сесії,  де отримати необхідні знання та підтримку від експертів і фахових менторів, а також підготували презентаційні матеріали для потенційних споживачів та інвесторів. Усі проєкти, крім обов’язкової інноваційності та бізнес-складової, мають екологічний напрям та підтримують цілі сталого розвитку.

Кожний проєкт журі оцінювало за десятьма критеріями: опис бізнесу, виявлення споживачів, валідація продукту/технології, тактика виходу на ринок/модель продажу, конкуренція, фінанси та фінансування, юридичні питання, команда, сталість, презентація.

Із представлених проєктів 4 розробили студенти СумДУ, 1 належить співробітникові університету, 1 – розробка наших випускників.

Журі високо оцінило підготовку команд та організацію роботи Сумського регіонального акселератора. Переможцем програми став стартап-проєкт «CRIO інноваційна система природного охолодження та зволоження повітря», основну команду якого склали  випускники СумДУ.

Усі учасники отримають сертифікати, а переможці – фінансові гранти на розвиток своїх стартапів. Також для підтримки технічних стартапів в кошторисі передбачено закупівлю сучасного технічного обладнання.

Сумський державний університет вітає усі команди та бажає подальших професійних успіхів!

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]