Дата публікації:
28 лютого 2012
Кількість переглядів:
2338
Поділитися:

До Міжнародного дня рідної мови у літературній вітальні бібліотеки Сумського державного університету відбувся захід «Tак і мови нема без народу, і народу без мови нема…». Його підготували студенти третього курсу спеціальності «Журналістика» разом із викладачем кафедри журналістики та філології Ольгою Садовніковою. Неабияку допомогу надали співробітники бібліотеки СумДУ.

Студенти підготували цікаву програму: відтворили  «Заповіт» Тараса Шевченка іспанською та білоруською мовами, насолоджувалися піснями та віршами, переймалися особливостями кожної мови. Також до літературної вітальні завітали «іноземні посли», які презентували свої мови: студенти журналісти окрім української презентували ще й японську, італійську, іспанську та білоруську мови.

Підбиваючи підсумок присутні відмітили, що мова – духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях.

Закінчилося свято під призивом – «Любіть свою мову, удосконалюйте її!» Адже вона допомагає нам висловлювати думки, почуття кохання, ніжності, приязні.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]