Дата публікації:
01 березня 2022
Кількість переглядів:
1475
Поділитися:

1 березня відбулась онлайн-нарада з представниками дипломатичних місій Об’єднаної Республіки Танзанія, громадяни якої навчаються у Сумському державному університеті.

У нараді взяли участь дипломатичні представники Танзанії в різних країнах, а саме: Надзвичайний і Повноважний Посол Танзанії у Швеції (за сумісництвом в Україні) пан Грейс Альфред Олоту, Надзвичайний і Повноважний Посол Танзанії у Німеччині пан Абдаллах Салех Поссі, Надзвичайний та Повноважний Посол Танзанії у Російський Федерації пан Фредрік Ібрахім Кібута, директор компанії «Global Education Link» Моллел Абдулмаліком, батьківський комітет танзанійських студентів в Україні, студенти з Танзанії, які навчаються в СумДУ.

Від університету на зустрічі були присутні: ректор Василь КАРПУША, перший проректор Сергій ЛЄОНОВ, директор департаменту міжнародної освіти Микола БОЖКО та заступниця директора навчально- наукового інституту бізнесу і економіки Тетяна МАЙБОРОДА.

Були обговорені питання безпечності перебування та проживання танзанійських студентів, обладнаність і доступність бомбосховищ, дотримання правил поведінки під час сигналів тривоги та комендантської години, забезпеченості  студентів продуктами харчуванням, медичною і психологічною допомогою, яку надає університет, тощо.

Танзанійські студенти, їх батьки висловили слова вдячності адміністрації СумДУ за підтримку та вирішення поточних питань перебування студентів у такий складний час.

Учасники зустрічі обговорили можливості створення безпечного коридору для вивозу студентів з міста Суми, яке наразі є відрізаним від дорожнього і залізничного сполучень.

Представники адміністрації університету наголосили, що головним пріоритетом у цьому питанні є гарантія безпеки студентів під час їхнього переміщення територією України.

Ураховуючи військові дії Росії, у тому числі проти мирного населення, прийнято рішення щодо залучення міжнародних гуманітарних місій та подальших узгоджених дій усіх учасників наради, спрямованих на вирішення питання евакуації студентів.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]