Дата публікації:
02 березня 2022
Кількість переглядів:
1658
Поділитися:

Ректор Сумського державного університету Василь КАРПУША провів Zoom-зустріч з Міністром закордонних справ Демократичної республіки Конго паном Крістофом ЛУТУНДУЛОЮ, представником компанії Африкансько-української співпраці паном Сержем НЬЯНГІ та конгійськими студентами.

У зустрічі також взяли участь представники адміністративного менеджменту СумДУ, що опікуються іноземними студентами.

Ректор поінформував про надзвичайну ситуацію у місті Суми, у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України. Василь КАРПУША зазначив, що наразі всі студенти знаходяться поблизу місць укриття від бомбових ударів, забезпечені продуктами харчування та питною водою, мають можливість отримати медичну та психологічну допомогу тощо.

Пан Міністр подякував ректору та команді університету за створення безпечних умов та опікування студентами у такій складній ситуації.

У ході зустрічі обговорювалися можливості безпечної евакуації студентів, зважаючи на відсутність наразі транспортного сполучення Сум з іншими містами і непередбачуваність дій російських військових.

Оскільки головним пріоритетом, як наголосив укотре ректор, є безпечне переміщення студентів територією України, учасники зустрічі прийняли рішення звернутися за допомогою в питанні евакуації студентів до міжнародних гуманітарних організацій.


Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]