Дата публікації:
26 березня 2022
Кількість переглядів:
1723
Поділитися:

Інститут Вольфганга Паулі (Wolfgang Pauli Institute (WPI)) з Відня на чолі з професором, доктором Норбертом МАУЗЕРОМ надав підтримку українським вченим-математикам, фізикам та суміжних природничих наук, які залишаються працювати в Україні, у вигляді короткострокових стипендій («Стипендія WPI для українських дослідників»).

Стипендіатами стали як науковці закладів вищої освіти України, так і НАНУ, у тому числі і вчені факультету електроніки та інформаційних технологій Сумського державного університету Юлія КОСМІНСЬКА, Тетяна ЖИЛЕНКО, Юлія КРАВЧЕНКО та Ігор ШПЕТНИЙ.

Загалом робочою групою, що займалася розподілом стипендій, було отримано 26 заявок, серед них 4 – від аспірантів та 22 – від викладацько-професорського складу та співробітників наукових установ.

Усі заявки отримали позитивне рішення. Загальний бюджет проєкту «Паулі Україна» склав 50 000 євро. Організатори ініціативи сподіваються, що  стипендії у цей нелегкий час допоможуть українським вченим продовжувати свою наукову роботу.

Велика вдячність усім членам WPI, зокрема її директору професору Норберту МАУЗЕРУ, за таку корисну та своєчасну підтримку українських вчених, які залишаються працювати у своїй країні.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]