Дата публікації:
28 лютого 2012
Кількість переглядів:
957
Поділитися:

Доцент кафедри комп’ютерних наук секції інформаційних технологій проектування Сумського державного університету Віра Шендрик, яка  проходить стажування в Університеті МакМастер (Канада), взяла участь у Fields Industrial Optimization Seminar. Цей захід проводиться Інститутом математичних досліджень ім.Філдса. У ньому традиційно беруть участь як університетські дослідники, так і представники державного сектору та промисловості.

На семінарі дві одногодинні доповіді зробили доктор наук Кірстен Морісз Університету Ватерлоо  та доктор наук Олександр Романко з Algorithmics Incorporated, an IBM Company (випускник СумДУ). Доповідь Кірстен Моріс була присвячена проблемам оптимального управління приладами, які застосовуються для шумопоглинання в акустиці. Олександр Романко розповів про один із дослідницьких проектів, які наразі впроваджуються в Algorithmics Incorporated. Цей проект забезпечує оптимізацію ризиків у фінансових установах. Результатом виконання проекту стала розробка алгоритмів для мінімізації вартості під ризиком, яка є базовою мірою ризику у міжнародному стандарті для банківських установ BaselII.

Нагадаємо, що інститут Філдса є центром математичної дослідницької діяльності, де дослідники з будь-яких країн, від промисловості, бізнесу та фінансових структур, проводять дослідження проблем до яких є спільний інтерес. Інститут підтримує наукові дослідження у галузі теоретичної та прикладної математики, статистики та інформатики, а також співпрацю тих, хто застосовує математику у таких галузях як машинобудування, фізичні та біологічні науки, медицина, економіка і фінанси, телекомунікаційні та інформаційні системи. Також цей Інститут займається розвитком інновацій в освіті.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

               

  • Науковці СумДУ на стажуванні у Канаді…
  • Науковці СумДУ на стажуванні у Канаді…
  • Науковці СумДУ на стажуванні у Канаді…
  • Науковці СумДУ на стажуванні у Канаді…

   

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]