Дата публікації:
11 квітня 2022
Кількість переглядів:
1732
Поділитися:

5 квітня відбулася онлайн-зустріч представників кафедри журналістики та філології факультету іноземної філології та соціальних комунікацій Сумського державного університету з колегами з Німеччини – викладачами відділення аудіовізуальних мистецтв університету Майнца імені Йоганна Гутенберга (земля Рейнланд Пфальц).

Завідувач кафедри Володимир САДІВНИЧИЙ та керівниця  відділення, пані професорка Катерина ШУПП, інші учасники зустрічі з обох університетів, обговорили напрями співпраці, передусім, щодо спільних наукових проєктів, можливостей для студентського академічного обміну тощо. Зокрема, окреслено плани вже на найближчу перспективу. Йдеться  про залучення студентів-журналістів до німецького навчального  процесу.  Перша робоча зустріч виявилася доволі ефективною, тож обидві сторони сподіваються  на подальше плідне співробітництво. Для німецьких партнерів це ще й нагода висловити солідарність, підтримати студентів і викладачів-колег з України в ці складні часи.

Приємно відзначити, що серед організаторів зустрічі – колишня випускниця першого набору  кафедри журналістики СумДУ, яка нині викладає в Майнці, сумчанка Марина ГРИЦАЙ.

Дещо з історії Майнцького університету.

ЗВО був заснований у 1477 році, належить до десяти найбільших вищих навчальних закладів Німеччини. На  різних  відділеннях та в інститутах тут навчається  35 000 студентів.  Структура університету –  це десять різних відділень, зокрема, й  аудіовізуальних мистецтв.  

Майнц – так званий медійний центр Німеччини, оскільки в ньому розташовані редакції найбільших суспільних мовників Німеччини та Європи.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]