Дата публікації:
06 березня 2022
Кількість переглядів:
994
Поділитися:

Станом на 05.03.2022 близько 1700 іноземних студенів мешкають у гуртожитках Сумського державного університету.

У складних та надважких умовах, викликаних військовою агресією Росії проти України, університет забезпечує потреби студентів у товарах першої необхідності. Весь персонал гуртожитків працює в штатному режимі. Всі гуртожитки університету мають безпечні підготовлені укриття для розміщення студентів у разі виникнення загроз нанесення російськими окупантами бомбових ударів. Комплекс громадського харчування СумДУ безкоштовно забезпечує харчуванням іноземних студентів, надає сухі пайки. В умовах відсутності водопостачання спільно з ТОВ "КУСУМ ФАРМ" було організовано підвіз питної води, а також овочів, борошна тощо. Є домовленість з гуманітарним фондом про підвіз продуктів харчування. Компанії-партнери СумДУ, волонтери також постійно допомагають забезпечувати потреби іноземних студентів у продуктах харчування та предметах першої необхідності.

Наразі всі іноземні студенти знаходяться у безпеці. Всі, хто мешкав на квартирах, переїхали до гуртожитків. Постійний зв’язок зі студентами підтримується через голів земляцтв, а також за допомогою інших каналів комунікації (телефон, месенджери, email). Для оперативного інформування іноземних студентів використовується спеціально створений телеграм-канал.

У випадку погіршення стану здоров`я студенти мають можливість скористатися кваліфікованою консультацією лікарів Університетської клініки СумДУ.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]