Дата публікації:
22 квітня 2022
Кількість переглядів:
1988
Поділитися:

21 квітня Сумський державний університет відвідав президент Торгово-промислової палати України Геннадій ЧИЖИКОВ. Його супроводжували президент Сумської ТПП Костянтин МАКАРЕНКО та радник голови ОДА Олександр ЛАВРИК.

У рамках візиту відбулась зустріч з адміністративним менеджментом СумДУ. У зустрічі взяли участь ректор Василь КАРУША, перший проректор Сергій ЛЄОНОВ, почесний ректор, голова вченої ради Анатолій ВАСИЛЬЄВ, проректор Анатолій ЧОРНОУС, начальник науково-дослідної частини Денис КУРБАТОВ, начальник центру науково-технічної та економічної інформації Сергій ГУДКОВ.

Учасники зустрічі обговорили шляхи співпраці між СумДУ та ТПП. Такий досвід у сторін, як зазначив ректор Василь КАРПУША, вже є – за сприяння ТПП СумДУ  представляв свої освітні послуги в Нігерії. Тож, ректор висловив сподівання на розширення напрямків взаємостосунків і їх подальший розвиток.

Представники університету презентували гостям напрямки наукових досліджень і розробок. Зокрема, було представлено пропозиції щодо використання науково-виробничого потенціалу СумДУ у проведенні робіт з відбудови та модернізації об’єктів інфраструктури Сумської області. 

Президент Торгово-промислової палати України зазначив, що секрет успішності науково-технічної діяльності університету в тому, що вчені СумДУ виконують складні та високотехнологічні дослідження і розробки.

«Бренд СумДУ – відомий. Ви – на правильному шляху. Я під великим впливом від роботи університету», - підкреслив Геннадій ЧИЖИКОВ.

Президент ТПП висловив готовність сприяти в залученні на навчання до СумДУ іноземних абітурієнтів. Також серед напрямків співпраці він назвав можливість проходження студентами університету стажування на базі ТПП.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]