Дата публікації:
25 квітня 2022
Кількість переглядів:
2148
Поділитися:

25 квітня Сумський державний університет із робочим візитом відвідала голова підкомітету з питань вищої освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Юлія ГРИШИНА.  

Під час наради за участі представників менеджменту СумДУ, ректорів ЗВО Сумської області, обласної військової адміністрації, а також народних депутатів України Тетяни СКРИПКИ, Михайла АНАНЧЕНКА та Антона ШВАЧКА було обговорено актуальні питання діяльності закладів вищої освіти області та організації освітнього процесу в умовах воєнного стану.

Юлія ГРИШИНА повідомила, що для неї дуже важливо було особисто зустрітися із керівниками ЗВО Сумщини, оцінити стан інфраструктурних об’єктів університетів і їх готовність забезпечувати освітній процес.

Ректор СумДУ Василь КАРПУША ознайомив гостей із особливостями організації навчального процесу з використанням власних онлайн-платформ університету, можливостей онлайн-студій, а також лабораторії віртуальної та доповненої реальності.

«Ми були готові до проведення онлайн-навчання ще задовго до пандемії коронавірусу, тому і зараз необхідність організувати навчальний процес в дистанційному режимі не стала для нас викликом», – підкреслив Василь КАРПУША. Він також зазначив, що наразі більшість студентів мають стабільний зв’язок і активно відвідують онлайн-заняття. Висока активність і бажання навчатися саме в синхронному режимі спостерігається, зокрема, серед іноземних студентів.    

Особливу увагу учасники наради зосередили на окремих аспектах вступної кампанії в умовах воєнного стану, зокрема, організації національного мультипредметного тестування.

Василь КАРПУША наголосив на готовності СумДУ взяти участь в проведенні процедури тестування.

Голова вченої ради Анатолій ВАСИЛЬЄВ озвучив пропозиції університету щодо організації вступної кампанії в прикордонних областях України, зокрема, спрощеної системи вступу в умовах воєнного стану, а також порядку прийому на навчання іноземних студентів.

Зі свого боку Юлія ГРИШИНА висловила готовність надавати максимальну підтримку для повноцінного функціонування закладів вищої освіти в ситуації, що склалася, сприяти збереженню контингенту й науково-освітнього потенціалу кожного університету.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]