Дата публікації:
28 квітня 2022
Кількість переглядів:
4840
Поділитися:

28 квітня в рамках всеукраїнської програми «Ініціатива Єднання» відбулася розширена онлайн-зустріч представників Сумського державного університету та університету міста Ліверпуль, на якій були обговорені перспективи майбутньої співпраці у статусі університетів-побратимів.

Представники СумДУ ознайомили колег з науково-освітнім потенціалом, системою навчання студентів і підвищення кваліфікації співробітників, запросили науковців із Ліверпулю до участі в міжнародних конференціях, організатором яких є СумДУ, а також до спільної публікації матеріалів у наших наукових виданнях, що індексуються базами даних Scopus та Web of Science.

Серед намірів сторін – спільна реалізація освітніх програм, академічні обміни та програми академічної мобільності, спільні наукові дослідження, доступ до сучасних лабораторій, онлайн-курсів та інших ресурсів для здобувачів освіти, викладачів і науковців.

«Така співпраця є для нас цінною й корисною, адже ми знаємо, наскільки високим є рівень вищої освіти у Великій Британії і прагнемо переймати цей досвід й надалі розбудовувати наш університет», – підкреслив начальник управління міжнародного співробітництва Костянтин КИРИЧЕНКО.

Представники університету Ліверпуля висловили слова підтримки колегам із СумДУ та готовність до плідного довгострокового співробітництва.

Ректор СумДУ Василь КАРПУША подякував британським колегам, жителям Британії за підтримку у складні для України часи. «Наші народи мають багато спільного, ми поділяємо спільні духовні цінності та традиції. Упевнений, що наша співпраця сприятиме подальшій інтеграції академічної спільноти та інтернаціоналізації вищої освіти в Україні та Великій Бритаії», - наголосив ректор.

До відома. Університет м. Ліверпуль – один із 20 найкращих ЗВО Великої Британії, входить до Групи Рассел, займає високі місця у міжнародних рейтингах (ARWU – 101-150; THE – 178, QS – 189), серед випускників – дев'ять лауреатів Нобелівської премії. У ньому навчається 33 тис. здобувачів освіти за понад 450 програмами. Має широкий спектр викладання та досліджень у різних галузях знань, а Медична школа Ліверпульського університету, заснована в 1835 році, є однією з найбільших медичних шкіл у Великій Британії.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]