Дата публікації:
02 травня 2022
Кількість переглядів:
1807
Поділитися:

28 квітня відбулась презентація освітнього проєкту ERASMUS-JMO-2021-HEI-TCH-RSCH -101047645 – «EULOCDEM: Локальна демократія: кращі європейські практики для України», що співфінансується Виконавчим агентством ЄС з освіти, аудіовізуальних засобів та культури в рамках напряму «Жан Моне» програми Erasmus+.

Координаторка проєкту Вікторія ПАНКРАТОВА, виконавці проєкту, Ольга СТОГОВА та Володимир СУХОНОС, презентували та окреслили його мету, цілі та основні етапи реалізації. Олена ГОРОБЧЕНКО, заступник начальника управління міжнародного співробітництва СумДУ, розповіла про досвід участі університету у проєктах напряму «Жан Моне» програми  ЄС Еразмус+.

Презентація проєкту зібрала широку аудиторію учасників. До заходу долучились викладачі та студенти Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Національного університету біоресурсів та природокористування України, Харківського державного університету імені В.Н. Каразіна, Львівського державного університету внутрішніх справ, Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка, Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ, Сумського державного університету, представники громадських організацій, учителі та методисти м. Суми та Сумської області, учні шкіл м. Суми.

У межах реалізації проєкту, окрім розробки та викладання навчального курсу «Локальна демократія: кращі європейські практики для України» на 2022 рік, заплановані наступні активності:

– круглий стіл «Кращі практики децентралізації: досвід країн ЄС для України» (27 травня 2022);

– студентські та учнівські дебати онлайн «Досвід впровадження стандартів якісного врядування на місцевому рівні в ЄС та Україні» (жовтень 2022).

Друга частина заходу мала практичний характер і була присвячена доповідям спікерів: Антона АВКСЕНТЬЄВА, експерта ГО «Аналітичний центр «Обсерваторія демократії», кандидата політичних наук, та Оксани КОРСУН, представниці ГО «Сумське громадське коло». Виступи стосувались досліджень і практичних результатів діяльності громадських організацій, які представляли спікери.

Вітаємо колег із початком проекту, бажаємо успішної реалізації усіх запланованих активностей!

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]