Дата публікації:
03 травня 2022
Кількість переглядів:
7102
Поділитися:

22 квітня Акредитаційна комісія Незалежного агентства з акредитації та рейтингу (НААР, Казахстан) прийняла рішення про акредитацію освітньо-професійної програми «Медицина» другого (магістерського) рівня вищої освіти зі спеціальності 222 «Медицина» терміном дії на п’ять років.

Акредитаційна експертиза відбувалася у рамках пілотного проєкту між Незалежним агентством з акредитації та рейтингу (Independent Agency for Accreditation and Rating), Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти та Сумським державним університетом і передбачала одночасну акредитацію освітньої програми «Медицина» за стандартами Всесвітньої федерації медичної освіти та за національними критеріями.

Отримання міжнародного сертифікату з акредитації магістрів ОП «Медицина» підтверджує високу якість підготовки фахівців у Сумському державному університеті на рівні європейських вимог та засвічує повну відповідність даної програми якості, змісту, методів і технологій навчання міжнародним стандартам якості вищої освіти та вимогам Всесвітньої федерації медичної освіти.

Дипломи випускників ОП «Медицина» Сумського державного університету тепер визнаються не тільки в Україні, але й далеко за її межами.

Детальна інформація щодо міжнародної акредитації за посиланням: https://iaar.agency/registry/program/4341/en

Детальна інформація щодо вітчизняної акредитації за посиланням:

https://sumdu.edu.ua/uk/about-sumdu/public-info/licensing-accreditation/33-accreditation-ssu.html

До відома. НААР – міжнародне акредитаційне агентство по забезпеченню якості освіти (започатковане у 2011 році), входить в Європейський реєстр якості EQAR та є повним членом європейських, азіатських і американських мереж і агентств якості освіти: ENQA – Європейської асоціації по забезпеченню якості у вищій освіті; INQAAHE – Міжнародної мережі агентств із забезпечення якості вищої освіти; CHEA / CIQG – Міжнародної групи якості Ради з акредитації вищої освіти в США; IREG – Міжнародної обсерваторії по академічному ранжируванню; CEENQA – Мережі агентств із забезпечення якості в галузі вищої освіти країн Центральної та Східної Європи; APQN – Азіатсько-Тихоокеанської мережі по забезпеченню якості.

Діяльність НААР відповідає високим стандартам забезпечення якості в європейському просторі вищої освіти European Standards and Guidelines (ESG) та Всесвітньої федерації медичної освіти World Federation for Medical Education (WFME).

 

 

 

 

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]