Дата публікації:
13 травня 2022
Кількість переглядів:
1979
Поділитися:

СумДУ отримав вітчизняну та міжнародну акредитацію освітньої програми «Медицина». Відтепер дипломи випускників автоматично визнаються в усьому світі. 12 травня на телеканалі «СТС» про це вийшов сюжет.

Процедура акредитації відбувалася паралельно на національному та міжнародному рівнях. Це був пілотний проєкт, запропонований Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти України. Процес підготовки документів та отримання акредитації тривав майже рік.

«Проєкт передбачав спільну акредитацію Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти і Незалежного агентства з акредитації та рейтингу. Ми успішно пройшли обидві, й отримали акредитацію на пять років, що свідчить про високий рівень підготовки фахівців у медичному інституті. Взагалі, до 2024 року всі медичні навчальні заклади мають отримати міжнародну акредитацію, якщо ж програма не акредитована, фахівці не можуть у подальшому працювати в закладах охорони здоров’я. Сумський державний університет одним із перших в Україні здобув міжнародне визнання», - зазначив директор навчально-наукового медичного інституту Андрій ЛОБОДА.

«Наша освітня програма «Медицина» відповідає всім стандартам, всім вимогам, які висуваються до змісту програми, до кадрового забезпечення, до матеріально-технічного забезпечення, до вимог щодо міжнародної активності і викладачів, і студентів. Це означає, що наші випускники отримають дипломи, які не потребують додаткових підтверджень за кордоном», - підкреслила проректорка з науково-педагогічної роботи СумДУ Інна ШКОЛЬНИК.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]