Дата публікації:
17 травня 2022
Кількість переглядів:
1403
Поділитися:

12 травня в онлайн-форматі відбулась II нарада ректорів Консорціуму українських закладів вищої освіти та Варшавського університету.

Сумський державний університет представляли ректор Василь КАРПУША та начальник управління міжнародного співробітництва Костянтин КИРИЧЕНКО.

Учасники засідання обговорили напрями співпраці в умовах російської військової агресії в Україні.

Представник Варшавського університету зазначив, що польська науково-освітня спільнота солідарна з українськими колегами у цей важкий період, висловив сподівання на швидке припинення війни та відновлення повноцінної діяльності вишів в Україні. Зважаючи на труднощі, з якими українські ЗВО зіткнулися від часу повномасштабного вторгнення РФ в нашу країну, Варшавський університет спрямує на підтримку українських університетів 15 млн євро. Учасників засідання було ознайомлено з напрямками, на які планується надання фінансової допомоги.

Представники Консорціуму українських університетів подякували польським колегам за всебічну підтримку, за зусилля, які докладаються для розширення польсько-українських партнерських зв’язків. Учасники обмінялися думками щодо озвучених польським університетом пропозицій щодо співробітництва.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]