Дата публікації:
19 травня 2022
Кількість переглядів:
1515
Поділитися:

17-18 травня відбулась онлайн-конференція між Сумським державним університетом, Китайсько-Українською платформою інноваційної співпраці та Аерокосмічним університетом міста Шеньян. 

Метою заходу стало визначення шляхів співробітництва між українською та китайською сторонами в навчальній та науковій діяльності. Зокрема, учасники конференції обговорили просування проєкту «Інститут Конфуція» і створення на базі СумДУ Центру китайської культури. Також серед намірів сторін – онлайн-курси китайської мови для українських студентів, спільні дослідження та публікації.

Окрему увагу учасники зустрічі зосередили на перспективах навчання студентів із Китаю в СумДУ, зважаючи на зміни до законодавства України, що відкрили можливості вступу іноземних громадян до українських університетів дистанційно.

«Сьогоднішня зустріч є для нас дуже важливою, оскільки ми йшли до цієї співпраці тривалий час, і зараз можемо значно просунутися в наший спільній роботі. Незважаючи на події останніх місяців, СумДУ продовжує активно працювати, в тому числі реалізовує спільні з китайськими партнерами проєкти, і ця робота має значні перспективи», - підкреслив ректор СумДУ Василь КАРПУША. 

Нагадаємо, шо університет міста Шеньян є партнером СумДУ в рамках Китайсько-Українського Університетського Альянсу.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]