Дата публікації:
20 травня 2022
Кількість переглядів:
1768
Поділитися:

18 травня відбулась онлайн-зустріч між представниками Сумського державного університету, компанії «Global Education Link Ltd» та Християнського медичного університетського коледжу Кіліманджаро (Танзанія).

Під час заходу учасники обговорили напрямки співпраці, зокрема в освітній діяльності.

Сторони готують проєкт, що передбачає спільний курс навчання студентів із Танзанії у СумДУ та на базі Християнського медичного університетського коледжу Кіліманджаро (Kilimanjaro Christian Medical University College (KCMCo)). Наразі проєкт співпраці є пілотним і орієнтованим виключно на студентів із Танзанії, в майбутньому планується розширити кордони програми й залучати студентів із інших країн.

Директор навчально-наукового медичного інституту СумДУ Андрій ЛОБОДА повідомив танзанійській стороні про проходження університетом міжнародної акредитації магістерської програми «Медицина», що відкриває нові перспективи для співпраці.

«Християнський медичний університетський коледж Кіліманджаро став першим університетом із Танзанії, із яким ми зустрілися щоб обговорити спільний проєкт. Приємно, що професорка Левіна Мсуя, декан факультету медицини KCMCo, виявилася знайомою з Україною, адже сама тут навчалася. Думаю, співпраця буде продуктивною», – зазначив перший проректор СумДУ Сергій ЛЄОНОВ.

«Наша організація буде активно сприяти тому, щоб кожен студент, який хоче залишатися в Україні та продовжувати навчання в СумДУ, мав таку можливість. Також ми готові підтримати будь-які альтернативні варіанти співпраці з СумДУ, що забезпечать нашим студентам якісну освіту. Танзанія – друг України», – підкреслив виконавчий директор компанії «Global Education Link Ltd» Абдулмалік С. МОЛЛЕЛ.   

 

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]