Дата публікації:
25 травня 2022
Кількість переглядів:
2085
Поділитися:

Директор департаменту доуніверситетської освіти та профорієнтаційної роботи Юрій МЕРЗЛЯКОВ взяв участь програмі «По суті», що прозвучала в ефірі Українського радіо: Суми 23 травня, під час якої розповів про порядок вступу до закладів вищої освіти в 2022 році.

Він розповів, що через воєнні дії в Україні цьогоріч скасовано проведення традиційних вступних випробувань до закладів вищої освіти, відповідно втратили чинність накази, що регламентують проведення ЗНО та ЄВІ/ЄФВВ. Міністерство освіти і науки затвердило новий Порядок прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2022 році. Для випускників шкіл головною відмінністю вступу є складання національного мультипредметного тесту (НМТ), замість традиційного ЗНО.

Юрій МЕРЗЛЯКОВ акцентував увагу на тому, що основна сесія НМТ проводитиметься для вступників, які зареєструвалися до 19 квітня. Ці абітурієнти з 20 травня до 7 червня мають обов’язково підтвердити свою участь у тестуванні, а з 21 червня до 7 липня – місце, де планують складати тест. Якщо ж вступник не підтвердить свою участь, він не зможе скласти НМТ в основну сесію.

Запрошення на складання тесту, із зазначенням дати, місця пункту тестування й часу, вступники отримають на своїх інформаційних сторінках до 12 липня. Сама ж основна сесія відбуватиметься з 18 липня до 10 серпня. Результати тестування стануть відомими вже до 12 серпня.

Перелік міст і країн, де будуть розміщуватися пункти НМТ уже відомий, але про точне місце складання тесту кожен вступник дізнається лише зі своєї інформаційної сторінки, із міркувань безпеки.

Реєстрація електронних кабінетів вступників та завантаження необхідних документів почнеться 1 липня. Подання заяв та документів на вступ почнеться 29 липня та закінчиться 23 серпня.

Детальніше про додаткові сесії складання НМТ, особливості проведення  тестування, підрахунку балів, ваговий та регіональний коефіцієнти, можна дізнатися у радіопрограмі.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]