Дата публікації:
31 травня 2022
Кількість переглядів:
2119
Поділитися:

Видатний науковець у галузі матеріалознавства та нанотехнологій, першовідкривач і дослідник класу двовимірних неорганічних сполук – максенів (MXenes), директор Інституту наноматеріалів Університету Дрекселя (м.Філадельфія, США) Юрій ГОГОЦІ обійняв посаду професора (за сумісництвом) на кафедрі наноелектроніки та модифікації поверхні Сумського державного університету.

Юрій Гогоці – Почесний доктор СумДУ. Із перших днів повномасштабного вторгнення російських військ науковець активно підтримує Україну й усю свою зарплатню в СумДУ побажав перераховувати на рахунок української армії в Національному банку України.

Співпраця СумДУ із Юрієм Гогоці вже має свою історію. Він  виступав у якості наукового консультанта докторської дисертації доцента кафедри наноелектроніки та модифікації поверхні СумДУ Вадима БОРИСЮКА, згодом – розпочав спільну роботу із науковцями Медичного інституту над вивченням використання потенціалу максенів у біомедицині. У минулому році Юрій Гогоці відвідав СумДУ та відзначив високий науковий потенціал університету, зацікавлення співробітників у проведенні наукових досліджень і ентузіазм керівництва. 

«СумДУ – один із найрейтинговіших вишів України за продуктивністю наукових досліджень. На жаль, він межує з імперією зла. Сумська область досі обстрілюється російськими загарбниками. Я буду читати лекції онлайн і продовжуватиму нашу дослідницьку співпрацю з колегами із Сумського державного університету», – зазначив Юрій Гогоці на своїй сторінці в мережі Фейсбук.

До відома. У доробку вченого - понад 1 380 робіт, опублікованих в наукових журналах, 55 отриманих патентів. У 2014–2022 роках агенством Thomson-Reuters/Clarivate Analytics був визнаний дослідником із високим цитуванням, має H-індекс 174 і  понад 150 000 цитувань у Scopus. Ю. Гогоці є членом багатьох провідних наукових товариств, зокрема, Американської асоціації розвитку науки (AAAS), Королівського хімічного товариства, академік Всесвітньої академії кераміки, член ради директорів MRS, входить до редакційних колегій понад десяти журналів. Нагороджений преміями Європейської вуглецевої асоціації, С. Сомія від Міжнародного союзу товариств досліджень матеріалів, Nano Energy від Elsevier, Міжнародною премією з нанотехнологій, премією R&D 100 від R&D Magazine (двічі) і двома преміями Nano 50 Awards від NASA Nanotech Briefs.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]