Дата публікації:
31 травня 2022
Кількість переглядів:
1805
Поділитися:

Колектив Сумського державного університету та особисто ректор Василь КАРПУША отримали Подяку від Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

Відзначено професіоналізм, злагоджену взаємодію, спрямовану на кіберзахист державних інформаційних ресурсів та об’єктів критичної інфраструктури, виконання заходів з поінформованості громадян про забезпечення кібербезпеки та вагомий особистий внесок у справу протидії правопорушенням, вчиненим у кіберпросторі.

Співпраця СумДУ з Департаментом кіберполіції відбувається у рамках реалізації Меморандуму про партнерство, підписаного у серпні 2020 року, і  особливого значення набула з початком військової агресії РФ.

ІТ-фахівці та студенти СумДУ, зокрема, спеціальності «Кібербезпека», активно долучилися до роботи на кіберфронті, зокрема, до здійснення заходів з протидії фейкам та хакерським атакам, сприяння розповсюдженню правдивої інформації про військову агресію, у тому числі, на теренах росії.

Інформаційна війна з супротивником у кіберпросторі має особливе значення і є важливою складовою військової кампанії та ефективним інструментом для забезпечення обороноздатності країни. Відтак, підвищується затребуваність спеціалістів з кібербезпеки.

СумДУ наразі – єдиний заклад вищої освіти в регіоні, що готує фахівців цієї спеціальності, має потужну матеріально-технічну базу, завдяки співпраці з провідними ІТ-компаніями, всесвітньо відомими виробниками програмного забезпечення та електроніки, зокрема, ЕРАМ, GlobalLogic, SoftServe, MindK, NetCracker, PortaOne, Brocoders тощо.

Участь  у важливих проєктах, ініційованих  кіберполіцією в умовах війни, свідчить про високу якість підготовки в СумДУ ІТ-фахівців у сфері кібербезпеки, а відзнака є стимулом для колективу працювати ще успішніше.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]