Дата публікації:
01 червня 2022
Кількість переглядів:
1717
Поділитися:

27 травня у Сумському державному університеті в онлайн-форматі відбувся круглий стіл на тему: «Кращі практики децентралізації: досвід країн ЄС для України».

Захід було організовано в рамках реалізації освітнього проєкту ERASMUS-JMO-2021-HEI-TCH-RSCH -101047645 - «EULOCDEM: Локальна демократія: кращі європейські практики для України», що співфінансується Виконавчим агентством ЄС з освіти, аудіовізуальних засобів та культури в рамках напряму Модуль Жана Моне програми Erasmus+ (https://cutt.ly/bJewdb6).

Спікери круглого столу ознайомили учасників з досвідом країн ЄС щодо децентралізації з метою впровадження та поширення його в Україні.

Elena NASSEN, представниця  громади Білзен в провінції Лімбург (Бельгія), розповіла про особливості організації місцевого самоврядування в Бельгії на прикладі громади, в якій вона проживає. Доповідач акцентувала увагу присутніх на інструментах локальної демократії та механізмах їх застосування, окремо зупинилась на питаннях допомоги українцям, які у період воєнної агресії виїхали з України до Бельгії.

Андрій СТАСІВ, заступник міського голови міста Стрий Львівської області, поділився досвідом децентралізації на прикладі Стрийської територіальної громади, розповів про інновації, запроваджені в процесі об’єднання та інтеграції громад до Стрийської ТГ, про проблеми, з якими стикається громада через війну.

Антон АВКСЕНТЬЄВ, експерт ГО «Аналітичний центр «Обсерваторія демократії», кандидат політичних наук, визначив виклики, що стоять перед Україною в сфері децентралізації в умовах війни.

Доповіді спікерів з проблематики круглого столу були актуальними та інформативними, викликали інтерес аудиторії до обговорення та жвавої дискусії. За результатами круглого столу буде видано збірник тез доповідей учасників.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]