Дата публікації:
03 червня 2022
Кількість переглядів:
1856
Поділитися:

В етері «Сніданку з 1+1» Олександр ПЕДАН та його донька Лєра розповіли про враження від зйомок, ідею проєкту та найбільш цікаві враження від українських ЗВО.

Співведучі проєкту відзначили, що в Україні безліч чудових закладів вищої освіти, але саме Сумський державний університет здивував найбільше.

«У них (у Сумах – ред.) такий сучасний універ. Це той випадок, коли університет «тягне» місто», – розповіла Лєра ПЕДАН.

«Університет фактично можна назвати експериментальним в Україні. Це поєднання державного та приватного сектору. Свої лабораторії, науковців та студентів університет залучає до роботи з міжнародними компаніями. Там мільйонні контракти, сонячні батареї, супер-бібліотека… Це просто здивувало», – підкреслив Олександр ПЕДАН.

Телеведучий закликав усіх цьогорічних абітурієнтів не гаяти часу, складати НМТ і вступати до українських ЗВО: «Наші діти мають бути впевнені в майбутньому і його відбудовувати! Все буде Україна!»  

Нагадаємо, що «УніверCheck» побував у СумДУ ще в жовтні. Тоді знімальна група відвідала бібліотеку, навчально-дослідницьку лабораторію віртуальної та доповненої реальності, центр підтримки сім’ї «Студентський лелека», центр олімпійської підготовки національної збірної з пляжного волейболу та низку інших об’єктів університету. 31 травня на YouTube-каналі «Педан може» відбулась прем'єра проєкту УніверCheck. Чекаємо на випуск про Сумський державний університет.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]