Дата публікації:
08 червня 2022
Кількість переглядів:
1663
Поділитися:

8 червня розпочала роботу п’ята Міжнародна конференція «International Conference on Design, Simulation, Manufacturing: The Innovation Exchange» (DSMIE), постійним організатором якої є Сумський державний університет.

Науковців, які займаються дослідженнями у машинобудуванні, механіці та хімічній інженерії, ювілейний форум мав зібрати у Сумах, але через повномасштабну війну в Україні було обрано більш безпечне місце проведення. DSMIE-2022 проходить у Польщі, на базі Познанського технологічного університету, який разом з Міжнародною асоціацією технологічного розвитку та інновацій є співорганізатором заходу. Представники СумДУ працюють на конференції онлайн.

У відеозверненні до учасників декан факультету технічних систем та енергоефективних технологій СумДУ Олександр ГУСАК висловив особливу подяку співорганізаторам за допомогу і підтримку у підготовці та проведенні наукового форуму. Також відзначив партнерів заходу: Технічний університет м. Кошице (Словаччина), Технологічний університет м. Кєльце (Польща), Західночеський університет (Чехія), Товариство робототехніки Боснії та Герцеговини, а також академічну видавничу компанію Springer Nature.

Як зауважив на відкритті конференції її голова, завідувач кафедри «Технологія машинобудування, верстати та інструменти» СумДУ, професор Віталій ІВАНОВ: «Етапи підготовки до цьогорічного заходу були справді шаленими. Ми зіткнулися з непередбачуваними перешкодами, але ми їх вирішили! Покрокове рішення, команда однодумців і мотивація допомогли нам організувати конференцію».

Він подякував усім, хто підтримує Україну в ці непрості часи, зазначивши, що, незважаючи на постійні обстріли з важкого озброєння під час облоги Сум, Сумський державний університет жодного дня не припиняв освітню та наукову діяльність. «Ми віримо в майбутнє.  Упевнені, що Україна як ніколи єдина і ми переможемо!» - підкреслив Віталій ІВАНОВ.

Конференція триватиме три дні. У числі запрошених доповідачів – відомі науковці з провідних університетів Європи.

До відома. DSMIE-2022 – це міжнародний форум фундаментальних і прикладних досліджень та промислових застосувань в інженерії, який об’єднує дослідників у галузях проєктування, моделювання і виробництва. Конференція зосереджена на просуванні та популяризації науки, технологій, техніки, освіти.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]