Дата публікації:
09 червня 2022
Кількість переглядів:
2307
Поділитися:

8 червня у Конгрес-центрі Сумського державного університету відбулося відкриття фотовиставки «Війна студентським об’єктивом».

Організатори заходу: Сумська обласна організація Національної спілки журналістів України, Сумський державний університет, Медіа-центр СумДУ та факультет іноземної філології та соціальних комунікацій.

До участі у виставці долучилися студенти з різних факультетів та інститутів СумДУ, найбільше робіт представили першокурсники кафедри журналістики та філології.

Ідея створення фотовиставки, за словами  керівника групи з виробництва медіа-контенту СумДУ Сергія МАЛЮКА, народилася спонтанно. Під час заняття студенти показали йому власні фотографії, зроблені в перший місяць війни. Світлини виявилися гідними, аби їх побачили інші люди.

«Після таких емоційно важких і напружених днів усім потрібен був якийсь позитивний вихід енергії. Виставка вийшла дуже правдивою. Фотографії розкривають внутрішній світ кожного автора – його проблеми, переживання, почуття, а також очікування», – підкреслив Сергій МАЛЮК.

Студентські об’єктиви закарбували як важкі і тривожні реалії війни: побут жителів в тих умовах, перебування в укриттях, евакуацію людей, будівлі, що зазнали руйнувань, підбиту ворожу техніку, так і моменти, сповнені оптимізму та віри в життя – квітучу природу, грайливих тварин... Світлини різні, але в той же час об’єднані життєствердними мотивами, надією на якнайшвидше і неминуче визволення української землі.

Голова Сумської обласної організації Національної спілку журналістів України, завідувач кафедри журналістики та філології СумДУ Володимир САДІВНИЧИЙ зазначив, що з початком повномасштабної війни університет опікувався тим, щоб усі здобувачі освіти перебували у безпеці, і разом з тим намагався продовжувати навчальний процес. Зокрема, студенти-журналісти отримали завдання максимально фіксувати все, що відбувається навколо, аби зберегти пам’ять про ці події в історії. Саме фотографії, зроблені студентами в перші два місяці війни, становлять основу фотовиставки.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]