Дата публікації:
14 червня 2022
Кількість переглядів:
1736
Поділитися:

Арабський інтерактивний канал новин Al-Hadath (Саудівська Аравія) випустив сюжет, у якому розповів про діяльність Сумського державного університету, зокрема – роботу з іноземними студентами в умовах воєнного стану.

«путін заявив, що українські війська тримають своїх студентів у заручниках», – говориться в назві сюжету. Журналісти каналу вирішили розвінчати брехню російської пропаганди й показати, в яких умовах насправді живуть та навчаються студенти-іноземці в Сумах, відвідали навчальні корпуси та гуртожитки, поспілкувалися із викладачами та працівниками університету. Згадали у сюжеті й про студентів та випускників СумДУ, які поклали своє життя в боротьбі проти російської агресії.

Під час інтерв’ю журналістам каналу Al-Hadath  ректор СумДУ Василь КАРПУША розповів про те, як університет піклувався про побут і безпеку іноземних студентів, котрі перебували в Сумах у перший місяць повномасштабного вторгнення військ рф до України, евакуацію і про подальше навчання в університеті. Ректор акцентував увагу на тому, що наразі навчання відбувається в синхронно-асинхронному форматі, більшість занять проводяться онлайн, студенти-іноземці активно підключаються до лекцій та планують і надалі продовжувати навчання в СумДУ.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]