Дата публікації:
17 червня 2022
Кількість переглядів:
1774
Поділитися:

Щиро вітаємо викладачів, науковців, співробітників, здобувачів освіти та випускників медичного інституту з професійним святом – Днем медичного працівника та 30-річчям заснування медичного підрозділу на базі нашого закладу.

Відкриття медичного факультету стало для Сумщини знаковою подією. І сьогодні ми висловлюємо велику вдячність людям, які стояли у витоків його створення, які доклали значних зусиль для подальшого розвитку –  перетворення факультету в медичний інститут. 

Сьогодні НН МІ СумДУ – це найбільший структурний підрозділ університету з потужною матеріально-технічною та науково-дослідною інфраструктурою. У його складі – Університетська клініка, де надаються консультативно-діагностичні та лікувальні послуги населенню із використанням сучасного обладнання (комп’ютерна томографія, ультразвукове дослідження, лабораторна діагностика) та залученням професорсько-викладацького складу. На базі підрозділу ефективно працюють 4 науково-навчальні центри: Центр колективного користування науковим обладнанням, РЦ «Екомедхім», лабораторія «Біонанокомпозит», регіональний науково-навчальний центр ендоскопічних методів діагностики та малоінвазивної хірургії. Практична підготовка студентів здійснюється на базі  33 клінічних закладів охорони здоров’я.

Особливі слова подяки – педагогам, які професійно поєднують дар навчати та лікувати. Своїми знаннями й досвідом з майбутніми лікарями діляться більше 200 викладачів, серед яких – академік Національної академії наук та 36 докторів наук.

Ми пишаємося випускниками, які справою свого життя обрали служіння клятві Гіппократа. За цей час медичний фах у стінах нашого університету здобули близько 10 тис. випускників, 2 тис. з них – іноземці. Більша частина випускників працює в лікувальних установах Сумщини, серед який керівники органів управління в системі охорони здоров’я, головні лікарі, завідувачі відділень та Заслужені лікарі України.

Глибока шана викладачам та випускникам медичного інституту, які в умовах ворожої інтервенції виконують благородну гуманітарну місію – рятують життя мужніх захисників нашої Батьківщини, цілодобово надають медичну допомогу постраждалим. Велика вдячність лікарям за професіоналізм, відвагу, доброту і самовідданість, внесок у наближення перемоги!

З нагоди професійного свята та ювілейної дати бажаємо трудовому і студентському колективам НН МІ професійної самореалізації, здоров’я та благополуччя під мирним небом вільної України! Нехай щороку наші студентські лави поповнюють талановиті першокурсники-медики, а заклади охорони здоров’я в різних куточках світу – висококласні фахівці, які гордо нестимуть звання випускників навчально-наукового медичного інституту СумДУ!

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]