Дата публікації:
22 червня 2022
Кількість переглядів:
2070
Поділитися:

Наказом МОН України від 20 червня ухвалено можливість прийому студентів до Сумського державного університету на нову освітню програму підготовки магістрів зі спеціальності 227 «Фізична терапія, ерготерапія» галузі знань 22 «Охорона здоров’я».

Студенти, які навчатимуться за цією освітньою програмою, матимуть можливість оволодіти фаховими та загальними компетентностями з реабілітації у сфері охорони здоров’я, пройти практичний вишкіл в найкращих лікувальних закладах області, набути досвід інноваційної та дослідницької діяльності, отримати професійну кваліфікацію фізичного терапевта і зможуть працювати в закладах охорони здоров’я, освітніх та соціальних установах.

Важливо зазначити, що передумовою вступу на навчання є наявність ступеня бакалавра (або магістра) будь-якої спеціальності, не обов’язково галузі знань 22 «Охорона здоров’я».

Освітня програма підготовки магістрів розроблена відповідно до передових європейських практик у рамках виконання проєкту Європейської комісії Еразмус + «Інноваційна реабілітаційна освіта – впровадження нових магістерських програм в Україні» (REHAB).

За умовами міжнародної співпраці з передовими фізіотерапевтичними інституціями Латвії, Польщі, Фінляндії, а також Європейською федерацією адаптованої фізичної активності, вже отримано навчально-наукового обладнання на суму понад 3 млн грн, підготовлено навчальний посібник з доповненою віртуальною реальністю «Фізіотерапевтичні вправи», створено нові лабораторії та навчальні класи. Жителі м.Суми, що проходять реабілітацію в Університетській клініці, високо оцінили ефективність реабілітаційних програм СумДУ, розроблених на основі використання новітніх методик фізичної терапії, відповідного обладнання, сучасного програмного забезпечення.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]