Дата публікації:
26 червня 2022
Кількість переглядів:
1930
Поділитися:

24 червня в басейні Сумського державного університету відбулися естафетні запливи, присвячені Міжнародному Олімпійському дню.

У змаганнях взяли участь понад 60 дітей, як досвідчені спортсмени, так і початківці, у тому числі, вихованці літньої школи «Аквабенд-СумДУ» – активні послідовники олімпійського спортивного руху, адже кожен їхній день наповнений заняттями плаванням у басейні, різноманітними спортивними естафетами, рухливими іграми.

Привітали учасників заходу: ректор СумДУ Василь КАРПУША, голова  відділення Національного олімпійського комітету України у Сумській області Олена ПЕТРОВА, заступниця міського голови м.Суми Віра МОТРЕЧКО.

Як зазначив Василь КАРПУША, спорт, у тому числі, олімпійський, є важливим вектором діяльності університету. СумДУ має потужну спортивну базу – понад 40 об’єктів для занять різними видами спорту, і пишається студентами та випускниками, які є переможцями найпрестижніших міжнародних і всеукраїнських змагань. Ректор наголосив, що університет гостинно відчинить двері учасникам цьогорічного Олімпійського дня для здобуття вищої освіти і розвитку спортивної кар’єри.

Свято Олімпійського дня в Сумах організовують кожен рік, але цього року – під час війни. «Сьогодні – війна в нашій країні і завдяки нашим воїнам, які боронять наші кордони та території, ми маємо можливість провести Олімпійський день. Нехай не на такому масовому рівні, як ми проводили завжди, але сьогодні діти потребують такого свята», - зазначила  Олена ПЕТРОВА.

До відома. Міжнародний Олімпійський день відзначається у світі щороку, 23 червня, вже понад 120 років, і приурочений даті створення Міжнародного олімпійського комітету.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]