Дата публікації:
29 червня 2022
Кількість переглядів:
1809
Поділитися:

Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй оголосила 2022 рік Міжнародним роком фундаментальних наук для сталого розвитку.

СумДУ як заклад, що обрав шлях становлення університету дослідницького типу, протягом багатьох десятиріч робить значний внесок у розбудову світової фундаментальної науки. Про значні досягнення свідчать численні наукові школи, постійний ріст публікацій науковців в авторитетних наукових виданнях світу, а також постійний ріст індексу Гірша університету.

Для того, аби познайомити широкий загал із досягненнями СумДУ у фундаментальних науках, університет започатковує серію підкастів, у яких провідні науковці розкажуть про наукові школи, представниками яких вони є, найбільші досягнення та перспективи їх роботи. Загалом заплановано 11 випусків.

Проєкт відкриває інтерв’ю з Анатолієм ЧОРНОУСОМ, проректором з наукової роботи СумДУ, в якому слухачі дізнаються, чим фундаментальна наука відрізняється від прикладної, що таке наукова школа і чи кожен науковець університету може стати її представником.

Підписуйтеся на канал подкасту, аби не пропустити нові випуски: https://soundcloud.com/sumdu_ua

Довідково: Генеральна Асамблея ООН мотивувала своє рішення «високою цінністю фундаментальних наук для людства» і тим фактом, що «підвищення глобальної обізнаності та розширення освіти в галузі фундаментальних наук є життєво важливими для досягнення сталого розвитку та покращення якості життя людей у ​​всьому світі».

Міжнародний рік фундаментальних наук для сталого розвитку офіційно стартує на конференції 30 червня – 1 липня 2022 року в штаб-квартирі ЮНЕСКО в Парижі. У його рамках до 30 червня 2023 року по всьому світу будуть організовані різноманітні події та заходи.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]