Дата публікації:
30 червня 2022
Кількість переглядів:
1920
Поділитися:

30 червня в онлайн-форматі відбулося підписання угоди про довготермінове співробітництво між Сумським державним університетом та Каунаським технологічним університетом (Литва).

Підписантами виступили очільники закладів: Василь КАРПУША – від СумДУ, та Євгеніус ВАЛАТКА – від КТУ.

Урочистій події передували онлайн-зустрічі між представниками різних кафедр та факультетів двох закладів, на яких було обговорено напрямки подальшої співпраці. Загалом, освітні зв’язки між СумДУ і КТУ тривають вже багато років, але інтенсивного характеру набули у березні 2022 року, на основі контактів між науковцями:  Аллою КРАСУЛЕЮ – з боку СумДУ та Дайнорою МАУМЕВІЧЕНЕ – від КТУ.

 «Ми глибоко вдячні Литві і всьому литовському народу за підтримку України у ці складні часи, які переживає наша держава, цінуємо вашу підтримку наших студентів і співробітників. У наших закладів багато спільного: в стратегії, в місії, в напрямках діяльності, тому спектр подальшої співпраці широкий і має великі перспективи», - наголосив ректор СумДУ Василь КАРПУША.

Ректор КТУ Євгеніус ВАЛАТКА теж висловив упевненість в успішній та ефективній спільній роботі, задоволення від зустрічі в онлайн-форматі та сподівання, що невдовзі керівники закладів зможуть зустрітися в Каунасі або Сумах і обговорити питання співпраці в особистому спілкуванні.

Сторони підтвердили наміри поглиблювати взаємодію у сфері перекладу та лінгвістичних студій, реалізовувати спільні освітні і наукові проєкти у галузі машинобудування, права, бізнесу, економіки, менеджменту, хімічних технологій тощо.

До відома. Каунаський технологічний університет – державний заклад вищої освіти Литви – цього року відзначає 100-річний ювілей. Це – технічний університет №1 в країнах Балтії, входить в 4% кращих університетів світу, згідно з QS World University Rankings 2022 (801-1000).



Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]