Дата публікації:
28 червня 2022
Кількість переглядів:
1500
Поділитися:

28 червня, у день Конституції України, у Сумах відбулася церемонія нагородження Почесними грамотами «Ордена Святого Пантелеймона» номінантів від Сумської області.

Медичні колективи, окремі медичні працівники та волонтери були відзначені за самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за свободу й незалежність України.

Загалом відзнаки отримали 15 жителів області та 5 медичних колективів. Серед нагороджених – асистент кафедри екстреної медичної допомоги та медицини катастроф навчально-наукового медичного інституту Сумського державного університету Ігор ШАПОВАЛ. Він, незважаючи на небезпеку, у складі місії «Товариства Червоного Хреста України» безпосередньо брав участь в евакуації мешканців міста Суми через «зелені коридори». З часу повномасштабного вторгнення агресора на територію України Ігор ШАПОВАЛ займається доставкою гуманітарних вантажів ВООЗ, ООН до найбільш постраждалих регіонів Сумської області, проявляючи себе самовідданою, мужньою людиною і справжнім лікарем!

До відома. Відзнака за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» є громадською, має професійно-фахову спрямованість і присуджується за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я. Цього року, вперше за весь час існування Відзнаки, Поважною Радою було ухвалене рішення започаткувати нагороду у вигляді Почесної грамоти «Ордену святого Пантелеймона» – «За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за свободу й незалежність України» та відзначити цією нагородою медичних працівників, медичні колективи та волонтерів.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]