Дата публікації:
02 березня 2012
Кількість переглядів:
1539
Поділитися:

Протягом осіннього семестру (з вересня по грудень) студентка спеціальності «Переклад» Марія Мусурівська навчалася у Шаньдунському політехнічному університеті в місті Цзибо (Китай) на курсах китайської мови.

Навчатися у китайському виші Марії вдалося завдяки тому що вона півтора роки проходила курси китайської мови Інституту Конфуція Харківського університету імені В.Н. Каразіна при Сумському державному університеті.

У Китаї вона навчалася разом із студентами з Кореї, США, Тайланду, Росії та України. Викладання проходило виключно китайською мовою. Під час навчання вони оволодівали фонетикою та граматикою китайської мови, практикували розмовну мову, а також вчилися швидко і безпомилково сприймати китайську мову на слух. За словами Марії на парах проходив переважно вільний стиль спілкування. Студенти робили мовні презентації про свою країну, її традиції та звичаї. Також розповіла, що китайська освіта характеризується частими перевірками знань.

По завершенню навчання студентка отримала диплом про успішне проходження курсу китайської мови. Своїм найбільшим досягненням Марія вважає те, що їй вдалося розвинути розмовну китайську мову та краще зрозуміти ментальність китайського народу. Вона акцентувала увагу на тому, що це гарний старт, щоб розвиватися далі.

Нагадаємо, що зараз у СумДУ триває набір на курси китайської мови класу Конфуція

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]