Дата публікації:
13 липня 2022
Кількість переглядів:
1857
Поділитися:

12 липня в Сумському державному університеті відбувся фінальний круглий стіл міжнародного проєкту «Я-медіа». Проєкт тривав майже рік, за цей час до активностей долучилося майже 250 студентів та співробітників університету.

Організаторами проєкту «Я – Медіа» є Сумський державний університет у партнерстві з ГО «Молодіжна медіа спілка (ММС)» спільно з громадською організацією «Фундація Прав Людини», Університетом міста Тарту (Естонія). Фінансування проєкту здійснювало Міністерство закордонних справ Естонської Республіки.

У межах проєкту відбулося дві школи-тренінги в місті Чернігів, 10 блог-кафе, а також активна блогерська програма, у рамках якої було написано 1300 авторських постів на тему захисту прав людей.

Координаторка проєкту, начальниця Медіа-центру СумДУ Марина ОСЮХІНА про результати говорить так: «Основне наше досягнення – це створення спільноти блогерів із Сум та Чернігова, які протягом цього складного року тримали зв’язок та підтримували одне одного. Також молодь отримала знання та навички користування інструментом «правозахисний блог», нам вдалося залучити різну аудиторію читачів завдяки англомовним блогам. Особливістю проєкту стало те, що частину блог-кафе проводили самі учасники, що сприяло реалізації методичної моделі «рівний-рівному». Я вважаю, що проєкт зміг стати підтримкою у перші місяці воєнного стану, адже блогери змогли висловлювати свої думки, переживання у блогах, що дуже допомагало впоратися зі стресом».

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]