Дата публікації:
16 липня 2022
Кількість переглядів:
1922
Поділитися:

15 липня на телеканалі АTV вийшов сюжет, присвячений науково-дослідній роботі Сумського державного університету.

Знімальна група ознайомилась з дослідженнями, що проводяться в Центрі колективного користування науковим обладнанням, поспілкувалась з представниками університету.

«Навчання через дослідження. Ми цю тенденцію намагаємось впроваджувати. У нас щорічно залучається до виконання науково-дослідних робіт більше 200 студентів. Багато студентів є переможцями конкурсів. Це - і всеукраїнські конкурси наукових робіт, і олімпіади. Аспіранти наші також залучені майже 100% в цю роботу. Велика можливість у них проходити стажування, у тому числі – за кордоном, у провідних лабораторіях світу. Ми також створюємо й власну базу, де виконуються достатньо масштабні наукові проєкти», - зазначив начальник науково-дослідної частини Денис КУРБАТОВ.

Один  з таких проєктів – грант за програмою Європейського Союзу «Горизонт- Європа», найбільшою міжнародною програмою, що підтримує передові наукові дослідження. Він виконується групою науковців Центру біомедичних досліджень СумДУ у складі консорціуму, до якого увійшли представники 14 провідних університетів та компаній світу.

У СумДУ успішно реалізуються наукові дослідження і розробки, надаються наукові послуги за господарськими договорами, державними і міжнародними грантами різної тематики: у галузі прикладної гідроаеромеханіки, електроніки та комп’ютерної техніки, біомедицини та медицини, маркетингу, міжнародних економічних відносин, психології, політології та соціокультурних технологій, економічної кібернетики, військової підготовки, енергоефективних технологій, мінеральних добрив тощо. Деякі з них – гостро-актуальні, що вимагають швидкого отримання результатів. Невідкладним проєктом, над яким науковці СумДУ наразі працюють разом з машинобудівним кластером, - розробка Схеми теплопостачання Охтирки.

«Наука, дослідження, сучасна освіта – це майбутнє будь-якої країни, в тому числі – й України. Треба створювати нову, інноваційну, конкурентоспроможну продукцію. Без науки, науково-технічних досліджень це неможливо», - наголосив Денис КУРБАТОВ.

 

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]