Дата публікації:
09 серпня 2022
Кількість переглядів:
4717
Поділитися:

Наказом Міністерства освіти і науки України № 197-а від 8 серпня 2022 року почесний ректор Сумського державного університету, голова вченої ради Анатолій ВАСИЛЬЄВ призначений радником Міністра освіти і науки України на громадських засадах.

Анатолій ВАСИЛЬЄВ – професор, кандидат технiчних наук. Його компетентність, сумлінна праця на освітянській ниві, значний внесок у розвиток науково-технічної та інноваційної діяльності в північно-східних областях України підтверджені численними державними нагородами, серед яких: Заслужений працівник освіти, Лауреат Державної премії України в галузі освіти, Стипендіат Кабінету Міністрів України. Нагороджений Почесною грамотою Верховної Ради України, медаллю «За доблесну працю», медалями Національної Академії педагогічних наук України «Ушинський К.Д.» і «Григорій Сковорода», Почесною грамотою Президії Національної академії наук України та Центрального комітету профспілки працівників НАН України. Почесний громадянин міста Суми.

Понад 50 років свого життя Анатолій Васильович присвятив Сумському державному університету, з яких близько 26 років працював на посаді першого заступника керівника і 17 років очолював навчальний заклад. Під його керівництвом університет став успішним високорейтинговим ЗВО із потужною науково-освітньою та матеріально-технічною базою, новітніми технологіями навчального процесу, увійшов до топ-групи провідних університетів світу та є одним із лідерів вищої освіти України. Формулою успіху почесний ректор вбачає безперервний розвиток, що базується на філософії якості.

Колектив Сумського державного університету вітає Анатолія ВАСИЛЬЄВА з новим призначенням, що є ще одним вагомим підтвердженням його високих професійних якостей! Бажаємо наснаги, невичерпної енергії та натхнення на нові звершення, спрямовані на розвиток національної освіти!

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]