Дата публікації:
11 серпня 2022
Кількість переглядів:
2047
Поділитися:

Ректор Сумського державного університету Василь КАРПУША взяв участь в онлайн-дискусії «Університети на лінії вогню», організованій у рамках дослідження Школи політичної аналітики НаУКМА «Університети в облозі: виклики для української системи вищої освіти після повномасштабного вторгнення Росії в Україну».

Учасниками дискусії також стали наукова директорка Школи політичної аналітики НаУКМА Анна ОСИПЧУК, директор Школи політичної аналітики НаУКМА Максим ЯКОВЛЄВ, проректор з науково-педагогічної роботи Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна Анатолій БАБІЧЕВ і перший проректор Чорноморського національного університету імені Петра Могили Юрій КОТЛЯР.

Під час дискусії учасники обговорили низку актуальних питань: у якому стані зараз університетська інфраструктура та найголовніше – академічні спільноти; як університети організовують свою діяльність в складних безпекових умовах та які ключові виклики перед ними стоять; як відбувається цьогорічна вступна кампанія та які очікування від нового навчального року; як державні органи допомагають системі вищої освіти долати виклики воєнного часу.

Загалом керівники університетів налаштовані доволі оптимістично, і хоч наразі заклади вищої освіти зіштовхнулися зі значними викликами, університетська спільнота з різних міст активно працює над тим, щоб не тільки зберегти, але й знайти можливості для розвитку української освіти.

«Успішний університет – не тільки студенти! Це навчально-науково-виробничий комплекс. Майбутнє університетів за науковим зростанням. Хочеться вірити в те, що після війни українські університети будуть сучасними, інноваційними, з потужною науковою складовою та великою кількістю українських студентів», – зазначив Василь КАРПУША під час свого виступу.

«Для мене місто Суми колись стало дуже великим відкриттям, адже зі столиці часом недооцінюєш таланти, наукові потужності й можливості за її межами. Зараз ми розуміємо, що після реформи ті університети, які мають потугу і вкладають у себе, не просто виживуть, а можуть стати ще більш потужними регіональними центрами», – підкреслив директор Школи політичної аналітики НаУКМА Максим ЯКОВЛЄВ.

Переглянути дискусію можна за посиланням: https://www.facebook.com/sumdu.ua/videos/446377323881123

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]