Дата публікації:
26 серпня 2022
Кількість переглядів:
2275
Поділитися:

Чергова гарна новина від Європейської комісії для Сумського державного університету. Центр біомедичних досліджень та україно-шведський центр «SUMEYA» отримали новий проєкт за програмою Horizon Europe MSCA-SE.

Проєкт ARGO (Towards development of new antibacterial strategy for dentistry) буде виконуватись упродовж 2023-2027 років та має на меті наблизити використання нанотехнології в стоматології.

Координатор проєкту –  Latvia University (Latvia, Professor Maksym Pogorielov). До складу консорціуму входять: Сумський державний університет (Україна, професор Роман МОСКАЛЕНКО), Umea University (Sweden, Professor Thomas Boren) та три компанії: Nanowave (Poland, Rafal Banasiuk), Umeå dentallaboratorium AB (Sweden, Fredrik Jonson) and SensoGrafa (Lithuania, Professor Arunas Ramanavicius).

Отримання зазначеного гранту стало можливим завдяки виконанню низки попередніх проєктів, зокрема  ERASMUS+KA1 з Umea University, білатерального проєкту між СумДУ та Латвійським університетом, а також проєкту MSCA-RISE-2017 NanoSurf, в якому бере участь компанія Nanowave. Тож, багаторічна міжнародна співпраця приносить очікувані результати.

Зазначимо, що це вже другий проєкт Horizon Europe за рік, отриманий групою професора Максима ПОГОРЄЛОВА, що дозволить СумДУ отримати більше ніж півмільйона євро на фінансування наукових досліджень. Обидва проєкти передбачають чисельні відрядження до організацій-партнерів, візити науковців до СумДУ (це обов’язково буде після нашої Перемоги!) та виконання мегакрутих завдань, що принесуть користь суспільству.

Лише якісна наука може зробити Україну сильнішою і весь наш світ кращим.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]