Дата публікації:
31 серпня 2022
Кількість переглядів:
1822
Поділитися:

31 серпня в Сумському державному університеті в онлайн-форматі відбулась традиційна перед початком нового навчального року нарада за участі адміністративно-управлінського менеджменту та науково-викладацького персоналу закладу.

Було підбито підсумки роботи у 2021-2022 навчальному році та визначено подальші завдання, обумовлені особливостями воєнного стану. Завдяки успішності університету й усупереч складним обставинам сьогодення,  формування контингенту студентів в СумДУ, за попередніми результатами, є оптимістичним. Рекомендації на місця державного замовлення отримали понад 770 абітурієнтів, що на 33% більше, ніж минулого року.

Зважаючи, що освітній процес в університеті планується у змішаному форматі, важливим є забезпечення подальшого розвитку технологій електронного навчання та інтегрованої інформаційної системи. Серед результатів ІТ-напрямку діяльності університету, про які поінформував перший проректор Сергій ЛЄОНОВ, – зокрема, розробка близько 100 нових проєктів курсів для дистанційного навчання. Також завдяки підтримці світової академічної спільноти, для викладачів та здобувачів освіти СумДУ відкрито безкоштовний розширений доступ до навчальних платформ і ресурсів провідних університетів та компаній світу.

Проректор Інна ШКОЛЬНИК зосередила увагу на організації та якості освітнього процесу. Вона зазначила, що питання щодо форми навчання очно чи у режимі відеоконференцій вирішується на рівні інституту чи факультету з урахуванням усіх потреб і можливостей учасників освітнього процесу, проте важливо, аби хоча б 1 день на тиждень організовувати заняття в аудиторіях, передусім, для студентів першого курсу, з безумовним дотриманням безпекових вимог.

Проректор з наукової роботи Анатолій ЧОРНОУС відзначив позитивні результати міжнародної грантової діяльності. Наразі університет виконує 39 міжнародних грантів, що є найкращим показником за всю історію діяльності.

Про результати організації заочно-дистанційної освіти в університеті, надання додаткових освітніх послуг поінформував учасників наради проректор Олександр БРІЖАТИЙ.

Ректор СумДУ Василь КАРПУША у підсумковому виступі подякував колективу за самовіддану працю у цей важкий для країни час, наголосивши, що «…університет живе, рухається вперед і має позитивні результати». Передусім, очільник закладу відзначив оптимістичну динаміку вступної кампанії в університеті, адже незважаючи на близьку присутність до ворога, абітурієнт, орієнтований на якість знань, міжнародні освітні та наукові активності, престиж диплому, обирає для навчання СумДУ.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]