Дата публікації:
08 вересня 2022
Кількість переглядів:
1387
Аудіоверсія:
Поділитися:

8 вересня кафедра комп’ютерної механіки імені Володимира Марцинковського факультету технічних систем та енергоефективних технологій Сумського державного університету відзначила свій 50-річний ювілей.

Історія кафедри розпочалася у вересні 1972 року з кафедри теоретичної механіки Сумського філіалу Харківського політехнічного інституту. 8 квітня 1995 року була перейменована на кафедру загальної механіки і динаміки машин Сумського державного університету. 01 вересня 2018 року до кафедри приєдналася шляхом реорганізації у відповідну секцію кафедра опору матеріалів і машинознавства.

Протягом свого існування кафедра комп’ютерної механіки імені Володимира Марцинковського переживала різні трансформації: змінювався викладацький склад, з’являлися різні міжнародні проєкти, нарощувалася публікаційна активність.

Високий науковий потенціал кафедри підтверджується результатами, які демонструють її студенти та аспіранти на різноманітних наукових заходах, а також працевлаштуванням випускників у престижних вітчизняних та світових компаніях.

Гордість кафедри – міжнародна науково-технічна конференція «Герметичність, вібронадійність та екологічна безпека насосного і компресорного обладнання» – «HERVICON», яка проводиться з 1976 року.

Протягом свого існування кафедра гідно зарекомендувала себе на міжнародній науковій арені і наразі співпрацює з понад 20-ма партнерами з різних країн  світу, зокрема, з Польщі, Словаччини, Франції, США, Республіки Кореї.

Наукові здобутки кафедри реалізовуються у «Лабораторії механічних випробувань» та лабораторії «Гермомеханіки та вібродіагностики».

Успіхи кафедри – значна заслуга видатного вченого, заслуженого професора Сумського державного університету, Doctor Honoris Causa Політехніки Свєнтокжиської (м. Кельце, Польща) Володимира Альбіновича МАРЦИНКОВСЬКОГО, беззмінного завідувача кафедри впродовж 42 років. З грудня 2020 року кафедра носить його ім’я.

СумДУ щиро вітає кафедру комп’ютерної механіки імені Володимира Марцинковського з 50-річчям, бажає подальшого розвитку, нових освітніх і наукових досягнень!

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]