Дата публікації:
09 вересня 2022
Кількість переглядів:
1545
Аудіоверсія:
Поділитися:

Вчена рада Сумського державного університету на засіданні, що відбулось 8 вересня, розглянула питання щодо присвоєння вчених звань науковим і науково-педагогічним працівникам, а також затвердила низку документів загальноуніверситетської нормативної бази.

На початку засідання ректор СумДУ Василь КАРПУША вручив дипломи переможцям рейтингу інститутів та факультетів за результатами діяльності у 2021 році.

Серед інститутів і факультетів призові місця розподілилися так:

  • перше місце – навчально-науковий інститут бізнесу, економіки та менеджменту;
  • друге місце – факультет технічних систем та енергоефективних технологій;
  • третє місце – факультет електроніки та інформаційних технологій.

Переможцями серед кафедр стали:

  • перше місце – кафедра маркетингу;
  • друге місце – кафедра міжнародних економічних відносин і кафедра наноелектроніки і модифікації поверхні;
  • на третьому місці – кафедра економічної кібернетики і кафедра технології машинобудування, верстатів та інструментів.

Також члени вченої ради привітали співробітників кафедри комп'ютерної механіки імені Володимира Марцинковського з 50-річним ювілеєм.

Серед затверджених документів загальноуніверситетської нормативної бази:

  • Методичні рекомендації щодо моніторингу якості іншомовної підготовки здобувачів вищої освіти із застосуванням відповідного діагностичного інструментарію;
  • Положення про систему рейтингового оцінювання зайнятості студентів позанавчальною діяльністю та її результативності (версія 03);
  • Про погодження рішення щодо участі СумДУ у створенні «Наукового парку Сумського державного університету» у формі Товариства з обмеженою відповідальністю.

Як зазначив начальник науково-дослідної частини університету Денис КУРБАТОВ, головною метою створення наукового парку є ефективне використання наявного наукового потенціалу та матеріально-технічної бази для комерціалізації результатів наукових досліджень і їх впровадження на вітчизняному та закордонному ринках.

Голова вченої ради Анатолій ВАСИЛЬЄВ, аналізуючи Положення про систему рейтингового оцінювання зайнятості студентів позанавчальною діяльністю та її результативності, закликав здобувачів освіти активно використовувати позаурочний час для розвитку волонтерства, брати участь у спортивних змаганнях та культурно-мистецьких заходах, що буде відповідним чином оцінено згідно з методикою рейтингу, спрятиме як успішності студентів, так і університету. Разом з тим, голова вченої ради наголосив на безумовному дотриманні як у навчальній, так і позанавчальній діяльності безпекових вимог, обумовлених воєнним часом та коронавірусною епідемією.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]