Дата публікації:
12 вересня 2022
Кількість переглядів:
1523
Аудіоверсія:
Поділитися:

12 вересня Сумський державний університет відвідала делегація Посольства Туреччини на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Турецької Республіки в Україні Ягмуром Ахметом ГЮЛЬДЕРЕ.

Під час візиту пан Посол зустрівся із керівниками закладів вищої освіти міста Суми та представниками Сумської обласної військової адміністрації, обговорив із ними напрацювання в науковій та освітній галузях, а також – перспективи подальшого співробітництва.

СумДУ вже має тривалу історію співпраці з Туреччиною. Зокрема, на сьогодні університетом підписано 12 угод про міжнародне співробітництво із закладами вищої освіти та організаціями Турецької Республіки. Ці угоди передбачають співпрацю в галузі вищої освіти і науки, спільну реалізацію наукових досліджень і проєктів, програм академічної мобільності, організацію обмінів студентів, спільну публікаційну діяльність.

У рамках грантової програми ЄС Еразмус+ здійснюється реалізація проєктів міжнародної кредитної мобільності з сімома університетами Турецької Республіки, у рамках яких відбувається обмін викладачами, аспірантами і студентами за фінансуванням Європейського Союзу.

Особливу увагу учасники зустрічі приділили питанню організації освітнього процесу, оскільки наразі в СумДУ навчаються 111 студентів із Туреччини за напрямами: медицина, економіка і управління, машинобудування та інженерія. Із метою продемонструвати можливості університету щодо забезпечення якісної дистанційної освіти, гостей запросили до онлайн та вебінар студій, а також лабораторії віртуальної й доповненої реальності «Ulab».

«Дистанційна освіта також може бути якісною та перспективною, якщо спирається на використання новітніх технологій», – підкреслив ректор СумДУ Василь КАРПУША.

Надзвичайний і Повноважний Посол Турецької Республіки в Україні Ягмур Ахмет Гюльдере відзначив досвід та якість співпраці з СумДУ та висловив сподівання на її плідне продовження. 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]