Дата публікації:
13 вересня 2022
Кількість переглядів:
1335
Аудіоверсія:
Поділитися:

13 вересня у Сумському державному університеті відбулась нарада, на якій було обговорено шляхи удосконалення механізму стимулювання активної позанавчальної діяльності студентів.

В обговоренні взяли участь голова вченої ради СумДУ Анатолій ВАСИЛЬЄВ, проректорка з науково-педагогiчної роботи та організації позанавчальної діяльності Олена КОРОЛЬ, заступники директорів і деканів інститутів та факультетів, члени студентського ректорату, студентські директори та декани.

Позанавчальна активність, а це й наукова, суспільно-громадська діяльність студентів, їх спортивні, мистецькі та інші досягнення, враховується в методиці рейтингу інститутів, факультетів та кафедр, що вже більше 10 років проводиться в університеті. На нараді ж було заслухано і обговорено пропозиції щодо внесення змін до методики в частині визначення індикаторів вимірювання та кількості балів за відповідні активності.

Скажімо, наголошувалось на необхідності збільшення балів за волонтерську діяльність студентів, підтримку ЗСУ, участь у добровольчих батальйонах, що набули важливості з початком повномасштабного воєнного вторгнення на територію України.  

Як наголосив голова вченої ради Анатолій ВАСИЛЬЄВ, для саморозвитку здобувача освіти, формування його як особистості, важливою є не лише його навчальна успішність, але й позанавчальна діяльність, як умовно, «друга половина навчального плану», що спрямована на формування компетенцій лідерства, комунікабельності, вміння працювати в команді тощо. «Мотивувати студентів до самовдосконалення, до розвитку творчих здібностей, запалити вогонь змагальності – спільне завдання адміністративного менеджменту університету і студентського самоврядування», - підкреслив Анатолій ВАСИЛЬЄВ.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]