Дата публікації:
15 вересня 2022
Кількість переглядів:
2206
Аудіоверсія:
Поділитися:

14 вересня у Сумському державному університеті відбувся онлайн-захід, що символізує нову сторінку життя сотень юнаків та юначок – посвята у студенти. Для цьогорічних першокурсників доля приготувала нелегке випробування – бути студентом у воєнний час. Але кожен тримає свій фронт у боротьбі за Вільну, Сильну та Незалежну Україну!

Нову студентську зміну привітав зі святом ректор СумДУ Василь КАРПУША.

Неможливо уявити посвяту в студенти без яскравих виступів творчих колективів Культурно-мистецького центру СумДУ. Завдяки їх старанній праці вступники змогли відчути атмосферу студентського життя, що чекає попереду. Наука, навчання, спорт чи мистецтво –  у СумДУ кожен зможе обрати все, що йому до вподоби.

Під час трансляції свята, яку організував Медіа-центр СумДУ, дуже символічним стало виконання пісні «Ми з України». До якого долучилися студенти з різних куточків світу. Незламність та віра в перемогу – це те, що об’єднує молодь усіх факультетів та інститутів СумДУ.  

Привітали першокурсників і студенти та випускники, котрі зараз перебувають на бойових позиціях. Захисники та захисниці наголосили на важливості гідної освіти, побажали приємного, тихого і легкого навчання. Адже у кожного свій фронт і, озброєний освітою, СумДУ також наближає перемогу.

Кульмінаційним моментом святкового ритуалу стало проголошення клятви першокурсника. Цю важлива місію здійснили представники всіх факультетів та інститутів університету, котрі досягли високих результатів у навчанні: Єгор Єгоров (ТеСЕТ), Максим Олексюк (ЕлІТ), Вікторія Гордієнко (ІФСК), Анастасія Будьонна (ННІ БіЕМ), Віталіна Гнідаш (ННІ права), Ксенія Лохоня (НН МІ).

СумДУ щиро вітає першокурсників! Сподіваємося, що в університеті кожен із вас опанує омріяну професію. Тож, досліджуйте і знаходьте, злітайте і падайте, піднімайтеся і починайте знову! Будьте сильними та вільними, бо ви – студенти Сумського державного університету!

У фотогалереї - зйомка онлайн-заходу.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]