Дата публікації:
16 вересня 2022
Кількість переглядів:
1488
Аудіоверсія:
Поділитися:

15 вересня в Сумському державному університеті відбулось перше в цьому навчальному році засідання ради із забезпечення якості вищої освіти.

«Бажаю усім, щоб цього року ми плідно попрацювали, прийняли правильні рішення, посилили деякі процеси, і щоб діяльність університету в цілому була переможною!», - зазначив голова ради з якості Анатолій ВАСИЛЬЄВ.

Про заходи щодо забезпечення академічної доброчесності в СумДУ учасників засідання поінформував керівник Групи сприяння академічної доброчесності Артем АРТЮХОВ.

У 2020-2022 роках розбудова системи забезпечення академічної доброчесності в освітньо-науковій діяльності співробітників, здобувачів вищої освіти та здобувачів наукового ступеня доктора наук реалізовувалась у СумДУ за кількома напрямами: зокрема, це розробка і вдосконалення нормативної бази, виконання основних її вимог, а також інформаційно-технологічна діяльність, модернізація освітніх програм, підвищення кваліфікації співробітників.

Із 2021 року університет є учасником проєкту Academic Integrity and
Quality Initiative, що адмініструється Американськими Радами з міжнародної освіти та спрямований на розбудову університетських систем забезпечення академічної доброчесності. Цього ж року почалось виконання проєкту «Open Practices, Transparency and Integrity for Modern Academia» (OPTIMA), мета якого – створення доброчесного освітнього і наукового середовища здобувачів освіти.

Комплект нормативних документів СумДУ із забезпечення академічної доброчесності в освітньо-науковій діяльності взято за основу при розробці НАЗЯВО «Рекомендацій ЗВО щодо розвитку систем забезпечення академічної доброчесності» та інших документів з акредитації освітніх програм.

У той же час рада з якості зазначила, що, незважаючи на проведені заходи, робота з розвитку університетської системи забезпечення академічної доброчесності потребує подальшого посилення і конкретизації. Серед напрямів – створення нових інструментів популяризації та дотримання академічної доброчесності з огляду на підвищення ролі онлайн-навчання, впровадження принципів відкритої науки, активізація студентського самоврядування у формуванні політики академічної доброчесності, розбудова механізмів взаємодії між здобувачами вищої освіти і співробітниками університету.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]