Дата публікації:
20 вересня 2022
Кількість переглядів:
1398
Аудіоверсія:
Поділитися:

Щороку, 20 вересня, відзначається Міжнародний день студентського спорту. Це – особлива подія для спортивної спільноти Сумського державного університету, в якому розвиток спорту гармонійно взаємодіє з іншими напрямами діяльності.

Потужна спортивна база, понад 40 видів спорту, участь у престижних міжнародних і всеукраїнських змаганнях створюють умови студентам-спортсменам для побудови не лише освітньо-професійної, а також і спортивно-професійної кар’єри.

Студентські збірні команди  університету успішно змагаються на спортивних аренах з баскетболу, бадмінтону, волейболу, пляжного волейболу, гандболу, настільного тенісу, регбі, футзалу, футболу, флорболу, хокею на траві у професійних та аматорських лігах. Значна кількість здобувачів освіти займається легкою атлетикою, плаванням, спортивними єдиноборствами та зимовими видами спорту.

Навіть в умовах воєнного стану наші спортсмени не припиняють тренувальний процес і демонструють високі результати на престижних турнірах. Зокрема, цього року наші студенти успішно виступили на VI Європейських іграх, за результатами якого СумДУ став лідером серед українських університетів за кількістю здобутих медалей.

Атмосфера, драйвовість та емоційність спортивної боротьби дарують особливі відчуття. А радість від власних і командних перемог залишає незабутні спогади.

Сумський державний університет докладає усіх зусиль, аби заняття спортом були доступними кожному студентові, адже виховання сильного та здорового покоління – пріоритетне завдання.

СумДУ пишається своїми спортсменами, бажає наснаги на нові, ще більш вражаючі перемоги, особисті рекорди та досягнення!

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]